Grand Hotel Odense Vinatage logo.


 KURS NORD

 FERNSERING 

 21.09.2021 - 17:00

KURS NORD

Den 8. udgave af Kunst på Grand sætter kurs mod nord i en kunstnerisk refleksion om det åndelige sjæleliv, der opstår i krydsfeltet mellem naturens voldsomme pragt og landskabets gribende skrøbelighed.


Sammen med 5 af samtidens kunstneriske stemmer byder Grand Hotel velkommen til en udstilling af samtidskunst, hvor Grønland & Færøerne sætter scenen for en livsbekræftende nordisk fortælling, der taler direkte til en fælles gemt kulturarv og forbundethed.


For i os alle er et nordisk fortidsmenneske, et fortidsdyr - en flig af et urinstinkt som kan fremmanes. Oplev en udstilling, hvor kunstens nordiske sprog vækker os til refleksion om det vi har til fælles - natur, myte og væsen.


Oplev værker af: Naja Abelsen, Rasmus Lyberth, Anita Køtlum Petersen, Jan Eriksen & Anna Grethe Aaen på Grand Hotel i Odense.


Fernisering:
Udstillingen åbnes ved Kurator Niels Erik H. Von Øhlenschlæger den 21. september 2021 - klokken 17:00 i Grand Salon.


Det er Gratis at deltage.

Velkommen til
Kurs Nord – Kunst på Grand 8


Fernisering:

Udstillingen åbnes ved Kurator Niels Erik H. Von Øhlenschlæger den 21. september 2021 - klokken 17:00 i Grand salon. Her serveres et glas vin og lidt til ganen. 


Det er Gratis at deltage.

 

Velkommen til

Kurs Nord – Kunst på Grand 8


A9TA KØTLUM

PETERSEN

De færøske kvinders hænder hviler aldrig. Konstant strikker de kærlighed og uld sammen til at varme deres kære. Det har de gjort siden tidernes morgen. 

 

I begyndelsen var A9tas malerier en hyldest til de strikkende: Malerier af strikkende kvinder og hænder, stikkepinde og garnnøgler. 

Dernæst trillede garnnøglerne ud af ulden, og fårene samt grafiske strikkemønstre blev omdrejningspunktet. Garn findes som bekendt i utallige farver - A9tas får antager garnets farver. 

Efterhånden omfatter A9tas motivverden mest de færøske får og deres møde med beskueren - meget ofte med finurlige titler.

 

Anita Køtlums ophav er Viðareiði, Færøernes nordligste bygd, men er bosat i Faaborg. Hjemegnens barske, storslåede natur og fårehold sætter tydelige aftryk på hendes lærreder og farvevalg. 

 

Kommer du til Færøerne en dag, vil du møde fårene som udtrykt på A9tas lærreder - dog næppe i samme farveholdning.


www.a9ta.dk

ANNA GRETHE

AAEN

Jeg har altid sat stor pris på, at der er højt til himlen. Og det er landskabet, der er blevet mit foretrukne motiv i kunsten. Sjovt nok var mine malerier af landskaber meget enkle og naturabstrakte i starten. Senere har jeg foretrukket at være mere tro mod de små detaljer med huse her og der, som kan give perspektiv og format til landskabet.


Når jeg tegner/maler med oliekridt er det ukontrolleret. Jeg har altid oliekridt og papir med på mine rejser til Færøerne, og det samme gælder mine studier i ”marken”, når det gælder Grønland, Bovbjerg, Læsø, Hohøj og Island. Jeg oplever, ser og maler uden kontrol og styring af billedet.


Er jeg derimod i atelieret og maler de store formater med pensel og spatel, styrer jeg farven, kontrasten, dramatikken og glemmer aldrig himlen. Oliemaleriet er langt mere omfattende end de mere spontane oliekridttegninger, og der er heldigvis muligheder for at overmale og fortryde og forstærke.


www.annagretheaaen.dk

JAN

ERIKSEN

Uddannelse Fynsk Kunsskole v. PalleRico samt kunstneren Knud Søgård.


Færøerne med den vilde natur, krydret med lunden finder jeg inspirende.

Fynsk kunstner med Færøerne i hjertet.


Flere ture til Færøerne siden 2009 samt udstillinger.


Studietur til Mykines- boede 3 uger hos lokal familie.


Administrator: "Venner der synes godt om VisitFaroeIslands"

Både malerisk og indholdmæssigt er jeg optaget af min kærlighed til de 18 små øer i det Nordatlantiske Hav,kaldet Færøerne.


Min inspiration lunden-søpapegøjen-puffins-lundi, kært barn har mange navne-- elsker jeg at give menneskelige træk i pang farver.


http://www.janeriksen.dk/

NAJA

ABELSEN

Arbejder med motiver af levende væsener, at synliggøre sjælen. Søger bestandig at dygtiggøre mig, undersøge og mestre diverse teknikker og udtryk. Ofte arbejdes med det grønlandske verdensbillede og mytologi.


Også udført værkserie som uranmineprotest: en del værker blev indkøbt af Grønlands Nationalmuseum. Et andet tema er en levendegørelse af hominider, vores forfædre. Og dermed vores egen dybe natur og identitet og måde at opfatte, tænke og fungere på som menneskedyr.


Et tredje tema er digital fotokunst, hvor mine rå fotos kombineres digitalt, evt. med tegninger også, til abstrakte, kontemplative udtryk. Udstillingsaktiv siden 1982, og løst opgaver som bogillustration, plakater og frimærker. Tog afgang fra DDS (nu KADK) i 1996.


www.najaabelsen.dk

RASMUS

LYBERTH

Lyberths værker er fabulerende fortællinger med rod i hans fantasi og kultur. Inspirationen og årsagen til at han har taget malerier op er en visuel oplevelse som han havde da han i 1970´erne var skuespillerelev på Tuukaq Teatret og oplevede at væggen åbnebarede sig for ham som et lærred, hvor der kom hvalrosser og fabeldyrslignende heste til syne. Lyberth har båret disse syn med sig gennem tiden, og fandt at det var på tide at dele dem med verden. Deraf er opstået en serie med menneskelignende hvalrosser, der med store øjne betragter tilskueren og omgivelserne. På Grønlandsk kaldes de Tunersuit mytiske åndevæsner der findes i naturen.


Lyberths malerier er der fokus på naturen og dens farverigdom, der omfatter meget mere end de kølige is-farver, man forbinder med det arktiske landskab. I Rasmus Lyberths malerier gløder landskabet i røde og gule solnedgangsfarver, der i den grønlandske sensommer og efterår kan vare i mange timer.

 

Med på udstillingen er også en serie i rødt der skildrer åndelige tilstande som ensomhed og tro.


www.rasmuslyberth.com/

KURATOR


NIELS ERIK H. VON ØHLENSCHLÆGER

Har i mange år arbejdet med tegning og grafik, men skulptur og arbejdet med 3 dimensionelle former har de seneste 15 år været hovedarbejdsområdet. Træ har været det foretrukne materiale i de mange skulpturer, som har været udstillet i ind- og udland.


Flere store opgaver som bl.a. ”Entrance to a Fairytale” ved Sejrsskovvej , ”Gamle Guder” ved skulpturparken Hollufgård m.m.


"Som kurator på ”Kunst på Grand” udstillingerne lægger jeg vægt på samspillet imellem Hotellets unikke historie, de mange forskellige rums muligheder og det spændende i at få Hotellets daglige virke til at koeksistere med samtidskunst af gode og anerkendte danske og udenlandske kunstnere."MARGIT ELMELUND

I mit kunstneriske virke har jeg cirklet rundt om det to-dimensionelle værker - billedsyning, maleri (akvarel, olie/akryl) håndlavet papir og grafik. Jeg har i mange år undervist i billedkunst. I grafikken har jeg arbejdet to og tre-dimensionelt. Jeg har udstillet i ind-og udland i alle årene både på museer, gallerier, fx Brandts 13, Kastrupgaard, Mark Rothko Centret i Letland, i Holland, Norge, Sverige m.fl.


"At være kurator er et vidtfavnende job - med mange forskelligartede funktioner, bl.a at sammensætte udstillingen med anerkendte danske og udenlandske kunstnere. Få det bedste frem i de forskellige kunstværker, således at udstillingen er dynamisk, sætter aftryk hos beskueren og falder harmonisk ind i Grand´s unikke rammer. Et nyskabende udstillingssted midt i Odense!"