Grand Hotel Odense Vinatage logo.
KUNST PÅ GRAND


FERNISERING  

16.01.2020 - 17:00


KUNST PÅ GRAND  6 

Fra: 16. Januar 2020

Den 6 udstilling i rækken af udstillede værker af dansk samtidskunst på Grand Hotel i Odense byder velkommen til en spændende udstilling.


Denne gang kan de besøgende opleve en udstilling, der i sin sammensætning udfordrer alle sanser. Her er kraftfulde abstraktioner i virkningsfulde bevægelser og farver. Skulpturer som både skræmmer og fascinerer, og som er hentet fra kunstnerens dybeste afgrunde af sindet.


Smukke grafiske værker som vækker genklang af nordisk oldtid og nordisk folkesjæl. Billeder af mennesker i deres yderste fortvivlelse men med en flig af håb og frelse. Træ og linoleumssnit i et univers af farver og skabninger, der begejstrer og forundrer.


Barske grønlandske landskaber i farver og form, der efterlader betragteren i både ærefrygt og fascination. Sammensatte objekter fra naturen, som omformes til ikoner af genfødsel og nyskabelse.


Alt i alt en udstilling, der balancerer imellem alle sindets mange aspekter, og som forhåbentlig vil både fryde, forundre og skabe glæde for alle besøgende på Grand Hotel.


Gå ikke glip af denne enestående mulighed for at opleve samtidskunsten i helt unikke rammer First Hotel Grand. 


Dørene står åbne og byder alle indenfor til

KUNST PÅ GRAND.

Velkommen!FERNISERING 

16. Januar 2020

17:00 - 19:00

KUNST PÅ GRAND.


First Hotel Grand åbner atter dørene til en flot udstilling torsdag d. 16 januar 2020 kl. 17.00-19.00


Det er den 6. i rækken af udstillinger i konceptet ”Kunst på Grand” hvor både fynske og danske samtidskunstnere viser deres værker frem i den unikke ramme, som Grand hotel er.


Søren Lilliendal Hansen, Lene Vidding, Annette Fuhr , Sylvia Ravnø, Ulla Dencher, Ashte Faieq og Gert Ejton.


Her er en bred variation af maleri, grafik, skulptur og installationskunst, som tilsammen udfordrer og er dynamisk så hvert rum eller sal får sin egen karakter.


Nysgerrigheden bliver vakt for hotellets gæster og de mange besøgende - Udstillingen kan ses i hotellets åbnings tid.


Kom og oplev en spændende udstilling  på ferniseringsdagen kl. 17.00 og få et glas køligt hvidvin, en lille snack og en snak med de udstillende kunstnere.


Vi glæder os til at vise endnu en smuk udstilling på

First Hotel Grand.


Velkommen
UDSTILLINGENS

KURATORER


NIELS ERIK H. VON ØHLENSCHLÆGER

Har i mange år arbejdet med tegning og grafik, men skulptur og arbejdet med 3 dimensionelle former har de seneste 15 år været hovedarbejdsområdet. Træ har været det foretrukne materiale i de mange skulpturer, som har været udstillet i ind- og udland.


Flere store opgaver som bl.a. ”Entrance to a Fairytale” ved Sejrsskovvej , ”Gamle Guder” ved skulpturparken Hollufgård m.m.


"Som kurator på ”Kunst på Grand” udstillingerne lægger jeg vægt på samspillet imellem Hotellets unikke historie, de mange forskellige rums muligheder og det spændende i at få Hotellets daglige virke til at koeksistere med samtidskunst af gode og anderkendte danske og udenlandske kunstnere."

MARGIT ELMELUND

I mit kunstneriske virke har jeg cirklet rundt om det to-dimensionelle værker - billedsyning, maleri (akvarel, olie/akryl) håndlavet papir og grafik. Jeg har i mange år undervist i billedkunst. I grafikken har jeg arbejdet to og tre-dimensionelt. Jeg har udstillet i ind-og udland i alle årene både på musseer, gallerier, fx Brandts 13, Kastrupgaard, Mark Rothko Centret i Letland, i Holland, Norge, Sverige m.fl.


"At være kurator er et vidtfavnende job - med mange forskelligartede funktioner, bl.a at sammensætte udstillingen med anerkendte danske og udenlandske kunstnere. Få det bedste frem i de forskellige kunstværker, således at udstillingen er dynamisk, sætter aftryk hos beskueren og falder harmonisk ind i Grand´s unikke rammer. Et nyskabende udstillingssted midt i Odense!"

ANETTE

FUHR 

Den fynske kunstner tager afsæt i et spirituelt-esoterisk livssyn. I hendes rige, ornamenterede billedverden findes spor af oldnordiske mønstre, genklange fra den okkulte tradition.


Annette Fuhr væver i sine collografier, mønstre sammen til en billedverden, som på én gang er personlig og arketypisk.


Formelt set er arabesken blot et mønster, men egentlig har den en åndelig oprindelse, hvor den fungerer som en rytme eller en sang, der gentager sit motiv i en uendelighed og skaber en meditativ trancetilstand. På samme måde skifter Annette Fuhrs billeder konstant toneleje og veksler imellem organiske former og streng geometri, nogle gange vævet ind i hinanden i flere lag. Andre gange løsner hun ornamentet op med figurative mytologiske elementer af personificerede energier.


www.annettefuhr.com


ASHTE

FAIEQ

Ashtes nyeste malerier og grafiske tryk kan siges at tilhøre en periode, som han har dedikeret til et studie i mennesket.


Her undersøger han med stor fascination mennesket i alle dets udformninger og udtryk. Det mimiske, det fysiske og psykologiske fylder meget i hans nutidige kunst. Vi ser ofte ansigter, hvor øjnene er blændende og ansigtet fastfrosset i et særligt ekspressivt udtryk .


Grundstemningen er dyster og endda til tider skræmmende, men forløsningen ligger i skønheden ved behandlingen af objektet .


Ashte medlem af Danske grafikere
medlem af Fyns grafiske værksted


Instagram -ashte goran


tlf.nr. 28307017


e-mail.: ashte@hotmail.dk


GERT

EJTON

Medlem af Fyns Grafiske Værksted. Uddannet fra Kolding Kunsthåndværkerskole (nu: Designskolen)
Jeg arbejder på 33. år som som tegner og grafker på Fyens Stiftstidende,


Som udstillende kunstner arbejder Gert med
grafiske udtryksformer som træsnit, linoleum, xerolitografik og derudover maler/tegner han billeder med akryl/tusch/kridt på lærred såvel som på papir.


For de grafiske tryk gælder, at alle tryk er unikke og
forskellige fra hinanden.


Billedmæssigt beskæftiger han sig med en ekspressionistisk opfattelse af livet i naturen.www.gertejton.dk


LENE

VIDDING

På værkstedet syd for Aarhus, med hylder fyldt af underlige fund og naturmaterialer arbejder Lene Vidding på sine værker i serien Redivivus.


Hun arbejder i naturmaterialer, og bygger små vækster af stilke, mos og blomsterdele. Disse vækster “gror” for det meste op af kranier eller æg. Uden om det hele bygger hun en glasmontre.


“Redivivus er latin og betyder genliv, fornyet eller genfødsel. Det beskriver fuldstændig det, jeg arbejder med. Noget fødes, noget dør, og af det døde opstår nyt liv.”


Lene Vidding har arbejdet med kunst og udstillet i over 20 år. De sidste 8 år har temaet været Redivivus. Hun har udstillet i det meste af Danmark og i Sverige.
SYLVIA

RAVNØ

Uddannet som maler på Det Fynske Kunstakademi.

 

Tidligere har jeg arbejdet med akrylmaleri, portrætter og akvarel. Nu er det serigrafien, som tager min tid.

 

Et 4 årigt ophold i barske Østgrønland ændrede mit liv. Dengang kom der proviant til øen en gang om året og post droppede man fra flyvemaskine, som fløj lavt hen over vor ø.

 

For tiden er jeg optaget af klimaet og genbrug er motivet i mine seneste billeder.


sravno@youmail.dk


SØREN

LILLIEDAL HANSEN

Søren Lilliendal Hansen er skulptør med benene solidt plantet i sit eget forundelige billedunivers, et univers der er befolket af underlige dyre-hybrider, tenetakloide monstre og tohovede freaks.


Han finder sin inspiration i alt fra græsk mytologi, underlig biologi.
ULLA

DENCHER

Jeg maler mine billeder ud fra stemninger, fantasi og oplevelser.


Jeg forsøger at skabe en sammenhæng mellem form og indhold. Underbevidsthedens resurser frigives, og min mentale tilstand kommer ekspressivt til udtryk på lærredet.


Fra det blide nænsomme til den voldsomme, og gennem utallige historier med mange lag, hvor nogle motiver slettes, mens andre forstærkes og forbliver.


www.dencher.dk

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at klikke på 'Acceptér' godkender du vores brug af cookies.

Læs mere
Godkend