KUNST PÅ GRAND

12.09.2019 - 17:00


FERNISERING  


KUNST PÅ GRAND 

Fra: 12. September 2019

Til: 12. Janunar 2020

Oplev en alsidig og bredt favnende kunstudstilling med værker af anerkendte billedhuggere, grafikere og malere.

De grafiske værkers lyrisk, følelsesbetoning og humor går i med og modspil til hotellets arkitektur anno 1897.

Udstillingen er en vekselvirkning imellem harmoni, undren og begejstring. Marmor -og bronzeskulpturer går hånd i hånd med grafiske værker på hotellets mange etager og gange. Her møder du den kraft og energi der opstår i spændet mellem den klassiske arkitektur og samtidskunstens evne til at sætte nye perspektiver på virkeligheden som vi oplever den.

Gå ikke glip af denne enestående mulighed for at opleve samtidskunsten i helt unikke rammer First Hotel Grand.

Dørene står åbne og byder alle indenfor til

KUNST PÅ GRAND.

Velkommen!FERNISERING 

12. September 2019

17:00 - 19:00

KUNST PÅ GRAND.


First Hotel Grand åbner atter dørene til en flot udstilling på det gamle hotel d. 12. september kl. 17.00.


Det er den 5. i rækken af udstillinger i konceptet ”Kunst på Grand” hvor både fynske, danske og udenlandske samtidskunstnere viser deres værker frem i den unikke ramme, som Grand hotel er.


Denne gang har kuratorerne, Niels-Erik H.v. Øhlenschlæger og Margit Elmelund, fundet 7 kunstnere, som på hver deres facon smykker hotellets mange rum. Her er en bred variation af maleri, Grafik, skulptur og installationskunst, som tilsammen udfordrer, tilpasser og understøtter hotellets rum, daglige virke og de mange besøgende.


Kom og oplev en spændende udstilling og få et glas køligt hvidvin, en lille snack og en snak med de udstillende kunstnere. Vi glæder os til at vise endnu en smuk udstilling på First Hotel Grand.


Velkommen
UDSTILLINGENS

KURATORER


NIELS ERIK H. VON ØHLENSCHLÆGER

Har i mange år arbejdet med tegning og grafik, men skulptur og arbejdet med 3 dimensionelle former har de seneste 15 år været hovedarbejdsområdet. Træ har været det foretrukne materiale i de mange skulpturer, som har været udstillet i ind- og udland.


Flere store opgaver som bl.a. ”Entrance to a Fairytale” ved Sejrsskovvej , ”Gamle Guder” ved skulpturparken Hollufgård m.m.


"Som kurator på ”Kunst på Grand” udstillingerne lægger jeg vægt på samspillet imellem Hotellets unikke historie, de mange forskellige rums muligheder og det spændende i at få Hotellets daglige virke til at koeksistere med samtidskunst af gode og anderkendte danske og udenlandske kunstnere."

MARGIT ELMELUND

I mit kunstneriske virke har jeg cirklet rundt om det to-dimensionelle værker - billedsyning, maleri (akvarel, olie/akryl) håndlavet papir og grafik. Jeg har i mange år undervist i billedkunst. I grafikken har jeg arbejdet to og tre-dimensionelt. Jeg har udstillet i ind-og udland i alle årene både på musseer, gallerier, fx Brandts 13, Kastrupgaard, Mark Rothko Centret i Letland, i Holland, Norge, Sverige m.fl.


"At være kurator er et vidtfavnende job - med mange forskelligartede funktioner, bl.a at sammensætte udstillingen med anerkendte danske og udenlandske kunstnere. Få det bedste frem i de forskellige kunstværker, således at udstillingen er dynamisk, sætter aftryk hos beskueren og falder harmonisk ind i Grand´s unikke rammer. Et nyskabende udstillingssted midt i Odense!"

GITTE

SKOVMAND 

Gitte Skovmand var en af de første der markerede sig med strikkede skulpturelle værker, der oprindeligt har rod i Street Art Kulturen. Hun har deltaget i flere større konceptuelle kunst- events i det offentlige rum og på udstillinger.


Skovmands værker handler om manipulation med fast forankrede symboler og udfolder sig med flere fortolkningsmuligheder i strik og i malerier. 


Kunstnerens intention er at udforske kontrastbegrebet i det flossede til det stringente og sætte fokus på at vi i vores samtid har mulighed for at danne vores egen virkelighed og betydning.


Medlem af Kunstværkstederne Hollufgård og uddannet kunstpædagog, hun underviser i flere af Odenses kunstmiljøer.


Hjemmeside:

www.Gitteskovmand.dk
PETER

BJØRNSEN

Peter Bjørnsen har arbejdet med grafik, design og kunst gennem mere end 30 år.


Hans arbejde og værker har været udbredt og udstillet i Danmark, Sverige, Norge, UK, Tyskland, Holland, Finland og USA.

 

"Places we used to visit, or places we used to live."

Der hvor vi kommer – der hvor vi slår os ned. For en kort eller længere periode – på ferie eller arbejde. 


Langt de fleste af mine billeder udspringer af steder jeg har været". 


"Mit univers tager som regel udgangspunkt i fotografiet – og montagen åbner uendelige muligheder. Billeder og digitale fotocollager samples ofte med olie og acrylmaling.


Jeg arbejder med flere former for grafiske og fotografisk mixed teknikker. Både digitalt og unika på lærred og papir."


www.peterbjornsen.dk


AZIZ

Aziz-grafiker Uddannelse : Det Fynske Kunstakademi Medlem af : Fynske Grafiske Værksted og Dansk Grafikere og Grafisk Værksted Næstved.


De menneskelige relationer, er det omdrejningspunkt Aziz arbejder med i kunsten. Og det er samtidig også Menneskets forhold til en åndelig dimension, der dog ikke handler om religion men om en åndelighed, der opstår netop i forholdet eller forbindelsen mellem mennesker.


Værkerne viser en livsfortælling af mørke og lys, flader og linjer, tyngde og lethed, fysik og metafysik og hvor inddragelsen af motivelementer som menneskekroppe, engle og fugle, og forskellige teknikker som ætsning, radering og blyantstegning, beretter om det spændingsforhold, der ofte tegner både menneskers relationer til hinanden. til den åndelige dimension.

 


AZIZ


LIV

SERUP

Liv Serups kunst tager udgangspunkt i kolam-traditionen fra Mahbalipuram, Tamilnadu i Sydindien. Passionen opstod på “Akademiet For De Skjønne Kunster”.


Interessen kulminerede i en rejse til Indien hvor hun bla. studerede kvindernes kolam mønstre i Tamil Nadu og senere udgav hun bogen ”Mønste Sammenhæng og Gentagelse” under navnet Kirsten Fagerberg


Livserup@gmail.comSTEPHAN

SCHMIDT

Medlem af Fyns Grafiske Værksted og Gæsteatelier Hollufgård. Præsenter værker i træsnit og fotogravure.tooling40@hotmail.comFREJA

NIEMANN LUNDRUP

Uddannet på Det Jyske Kunstakademi og Hochschule für Künste i Bremen, Tyskland.


Hun tog afgang i 2018 og har siden da deltaget i forskellige udstillinger og symposier og er pt. Igang med et Residency i Holland.


Hun har opsat to offentlige værker, i henholdsvis St. Heddinge skulpturpark, Stevns og Hollufgård skulpturpark, Odense.


Hendes skulpturelle praksis giver form til, hvordan psykologiske processer lagres og forbliver i vores krops egen hukommelse.


Affekt bliver til form.


Materiale bliver til form.


freja.lundrup@gmail.com
ALI

SUAYLEM

Kunst er som en sygdom, der løber i årene.

Man kan ikke helbredes.


Nogle gange overrasker man sig selv med sin kunst, og man bliver rigtig glad.


Andre gange bliver man ked af det, for man er aldrig tilfreds med det, man når. Livet er kort. Tiden er knap. Drømmene er mange og store.


"Hver dag dukker nye idéer op i mit hoved, men jeg har ikke tid nok til at realisere alle de idéer, der trænger sig på."


Hænderne kan ikke følge med idéstrømmen. Jeg ville ønske, jeg var en blæksprutte, så kunne jeg få mere fra hånden.  


Art@aliarto.com